Na današnji dan
1976
Iron Maiden odigrajo svoj prvi koncert v zasedbi Terry Rance, Ron Matthews, Paul Day, Dave Sullivan in Steve Harris
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
3. 4. 2024

Cemetery Skyline je gothic rock/metal zasedba, ki jo sestavljajo Mikael Stanne (Dark Tranquillity) na vokalih, kitarist Markus Vanhala (Insomnium), basist Victor Brandt (Witchery), Vesa Ranta (ex-Sentenced) na bobnih in klaviaturist Santeri Kallio (Amorphis). Band je izdal prvi single Violent Storm in ga podkrepil z videospotom, ki ga najdete spodaj. Več informacij o prihajajočem dolgometražcu sledi kmalu.

8. 3. 2024

Švedi Dark Tranquillity so objavili vizualizer za novi single The Last Imagination, ki bo del novega dolgometražca Endtime Signals, katerega izid so napovedali za 16. avgust pri Century Media Records.

9. 1. 2024

Včeraj so organizatorji češkega festivala Brutal Assault razkrili še 23 novih zasedb, ki bodo nastopile na letošnji različici festivala, ki ga obišče vse več Slovencev. Med novo potrjenimi so Carcass, Cytotoxin, Aborted, Dark Tranquillity, Vltimas, Misery Index, Rotten Sound in drugi. Celotni razpored nastopajočih lahko preverite na uradni strani festivala.

Avtorica: Tina Urek
18. 12. 2023

Poljski black metalci Behemoth so bili minuli petek napovedani kot glavni headliner na Tolminatorju 2024. Poleg njih je organizator najavil še legendarne Testament in druge zanimive zasedbe: Rise Of The Northstar, Asphyx, Misery Index, Stoned Jesus in Lik.

Celoten seznam nastopajočih je zdaj takšen: Behemoth, Testament, Exodus, Dark Tranquillity, Rise Of The Northstar, Primordial, Suffocation, Tankard, Asphyx, Gutalax, Toxic Holocaust, Misery Index, Harakiri for the Sky, Deströyer 666, Gaerea, Lik, Sinister, Stoned Jesus, Milking The Goatmachine, Dopelord, Devil Master, Necrot, Dark Insanity.

25. 10. 2023

Švedi Dark Tranquillity sporočajo, da se trenutno nahajajo v Fascination Street Studios, kjer so začeli s snemanjem novega albuma, ki bo nasledil leta 2020 izdan plošček Moment. Več informacij sledi kmalu.

 

15. 9. 2023

Znanih je 5 novih bandov, ki bodo nastopili na Tolminator Metal Festu 2024, in sicer: Exodus, Dark Tranquillity, Toxic Holocaust, Devil Master in Dopelord. Vsi do zdaj napovedani nastopajoči so navedeni na priloženi sliki.

31. 7. 2023

Zasedba Dark Tranquillity je ostala brez kitarista Christopherja Amotta. Kitarist je odhod naznanil pretekli teden, razlog za tem pa tiči v fokusiranju na ustvarjanje lastne glasbe.

Avtorica: Tina Urek
9. 5. 2022

Enočlanska melodično-tehnična death metal zasedba Buried Realm je objavila single Poison Palace. Pri snemanju singla, ki je del prihajajočega samonaslovljenega albuma, sta sodelovala Christian Münzner (Obscura) in Heikki Saari (Finntroll). Album z devetimi komadi je napovedan za 3. junija:

Entrance
Spectral Light
Poison Palace
The Iron Flame
Witch Bones
Where the Armless Phantoms Glide
Elder Gods
Quicksand Memory (ft. Christopher Amott (Dark Tranquillity, ex-Arch Enemy))
He’s Back (The Man Behind the Mask (Alice Cooper cover))

22. 4. 2022

Bolgarska skupina Gwendydd predstavlja video za skladbo Rape s prihajajočega drugega albuma z naslovom Censored, ki bo izšel 6. maja. Štiri dekleta in bobnar se sredi maja odpravljajo na evropsko turnejo kot predskupina Dark Tranquillity in Ensiferum, sledi pa ji samostojna turneja, ki se bo najbliže nam ustavila 20. junija v Zagrebu v klubu Hard Place.

19. 4. 2022

Švedska death metal superskupina Grand Cadaver je posnela videospot za komad World Mausoleum z debitantskega albuma Into The Maw Of Death, ki ga je oktobra lani izdala založba Majestic Mountain.

Grand Cadaver so:

Stefan Lagergren (The Grifted, ex-Treblinka, Expulsion) – kitara
Alex Stjernfeldt (Novarupta, Let Them Hang) – kitara
Daniel Liljekvist (Disrupted, ex-Katatonia) – bobni
Mikael Stanne (Dark Tranquillity) – vokal
Christian Jansson (Pagandom) – baskitara

14. 4. 2022

Melodic death metal superskupina The Halo Effect, ki jo sestavljajo nekdanji člani zasedbe In Flames in vokalist Mikael Stanne (Dark Tranquillity), je izdala svoj tretji single Days Of The Lost. S tem so fantje tudi uradno napovedali izid enako naslovljenega studijskega prvenca, ki bo 12. avgusta izšel pri Nuclear Blast. Kot smo že pisali, bodo The Halo Effect letos nastopili na festivalu Metaldays.

Avtorica: Tina Urek
2. 11. 2021

Švedski oziroma goteburški val melodičnega death metala je dobil novo zasedbo s starimi mački scene. Pet nekdanjih članov zasedbe In Flames, in sicer Jesper Strömblad (kitara), Daniel Svensson (bobni), Peter Iwers (bas) in Niclas Engelin (kitara), so se povezali z Mikaelom Stannejem (vokalist zasedbe Dark Tranquillity) v zasedbi The Halo Effect. Fantje so že podpisali pogodbo z Nuclear Blast, pri katerih bo 9. novembra izšel prvi single Shadowminds. In kaj lahko pričakujemo? Skok v zgodovino in komade, ki bodo predstavljali klasiko goteburškega death metala.

Avtorica: Tina Urek
20. 10. 2021

Mehiški melodičarji Sense of Noise po singlu Zero Killed, pri katerem je sodeloval Björn »Speed« Strid od Soilwork, zdaj predstavljajo še single Our Dying Light, ki naj bi nagovoril predvsem ljubitelje bandov, kot so Soilwork, In Flames, Dark Tranquillity, Amorphis in Wintersun. Mastering je opravil Tony Lindgren v poznanem švedskem studio Fascination Street Studios.

21. 9. 2021

Finski folk metal pionirji Ensiferum so objavili najnovejši video za skladbo Run From The Crushing Tide, ki jo lahko najdete na njihovi zadnji plošči Thalassic. Poleg tega se fantje naslednje leto odpravljajo na obsežno evropsko turnejo skupaj s kolegi Dark Tranquillity. Nam najbližje se bo turneja ustavila 20. aprila na Dunaju.

27. 7. 2021

Grand Cadaver predstavljajo skladbo Reign Through Fire, prvi single s prihajajočega dolgometražnega albuma Into The Maw Of Death, ki bo izšel 29. oktobra pri založbi Majestic Mountain Records. Skladba bo na voljo tudi kot limitiran 7" single, ki na B-strani prinaša priredbo Nihilist/Entombed klasike Supposed To Rot, s katero so počastili spomin na preminulega LG Petrova.

Švedsko death metal superskupino sestavljajo kitarista Stefan Lagergren (The Grifted, ex-Tiamat, ex-Treblinka) in Alex Stjernfeldt (Novarupta, Let Them Hang), bobnar Daniel Liljekvist (Disrupted, ex-Katatonia), basist Christian Jansson (Pagandom, ex-Transport League) in vokalist Mikael Stanne (Dark Tranquillity, ex-HammerFall).

ZADNJE OBJAVE
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
KONCERTI & FESTIVALI
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška
3. 5. 2024
Angel’s Ex, Defy
Orto Bar, Ljubljana
4. 5. 2024
Bell Witch, The Keening
AKC Attack, Medika, Zagreb